korisne informacije..............uvjeti rezervacije..............dojmovi......
..O Dubrovniku

Grad Dubrovnik, smješten na krajnjem jugu Republike Hrvatske, jedan je od rijetkih bisera svjetske kulturne baštine.

Dubrovnik je grad duge povijesti i jedinstvene, neusporedive prirodne ljepote. U 15. i 16. stoljeću, razdoblju «zlatnog doba» Dubrovnika, grad je postigao urbanističko jedinstvo s utvrdama postavši simbolom postojanosti s palačama, crkvama i drugim spomenicima.

Grad-država, s pomorstvom kao glavnom gospodarskom granom, bio je povezan s najznačajnijim europskim gradovima, posebno onima na Mediteranu. Također, Dubrovnik je zavičaj značajnih znanstvenik, pisaca, umjetnika od razdoblja srednjeg vijeka do prosvjetiteljstva (Kotruljević, Držić, Getaldić, Gundulić, Bošković).

Danas grad i njegovi stanovnici uživaju u ljepoti i slobodi. Dubrovnik je tipičan mediteranski grad s blagim i vlažnim zimama i vrućim ljetima (2 600 sunčanih sati godišnje).

Pred Dubrovnikom se prostiru Elafitski otoci bogati suptropskim zelenilom. Otok koji se smatra najljepšim je Lokrum, smješten preko puta grada. Dubrovnik i okolica su obdareni raznolikom vegetacijom kojom dominira čempres, bor, masline, hrast, vinogradi, nasadi naranče, limuna, aromatičnog bilja i cvijeća, palme, agave i kaktusi.

 

Villa Alba Dubrovnik - 2012. Sva prava pridržana.